OBULJEN KORŽINEK: Temu o pobačaju Škoro je otvorio na neprimjeren i skandalozan način

Ministrica Nina Obuljen Koržinek za vikend je u društvu premijera Andreja Plenkovića posjetila Šibenik i Zadar, a između ostalog zajedno su boravili na Adria Touru gdje se proširila zaraza koronavirusa nakon što se otkrilo da je bugarski tenisač pozitivan.

Međutim, s obzirom da nije imala bliskih kontakata, za testiranjem i samoizolacijom nema potrebe.

“Nisam bila ni po kojoj definiciji u bliskom kontaktu, ali ako bude potrebe i u dogovoru sa stručnjacima, naravno da se možemo testirati. Sad ne spadam u one koje su ostvarili bilo kakav kontakt. Sve radimo u dogovoru sa stručnjacima i moramo se svi ponašati krajnje odgovorno. Ovo je upozorenje i potvrda onoga što se govori da su se građani opustili”, rekla je Obuljen Koržinek, kako prenosi N1.

Obuljen Koržinek ide na izbore na trećem mjestu HDZ-ove liste u 1. izbornoj jedinici. Smatra da nije točno da se žene nalaze na neprolaznim mjestima te da ovaj put jednostavno nije bilo moguće poštovati žensku kvotu:Na kraju su se dotaknuli teme pobačaja. Unatoč različitim stavovima Obuljen Koržinek smatra da se cijeli diskurs mora odvijati na puno više nivou i s više dostojanstva i poštovanja prema ženama:

“To su neke od tema koje se uvijek pojave u kapnkanjma, različite etičke, svjetonazorske i politikčke teme. Nažalost, ta se tema pojavila na krajnje neprimjeren način izjavom g. Miroslava Škore koja je bila skandalozna. I to su teme o kojima treba razgovarati, ali po mom dubokom uvjerenju s puno više dostojanstva i uvažavanja žene, i zato mi je žao što je kampanju obilježila tako skandalozna izjava.”

Komentiraj