OBRAČUN U SARAJEVU: U rane jutarnje sate dvije su osobe ubijene – dvije uhićene

policija, bih

Dvije su osobe ubijene u sarajevskoj općini Stari Grad, dok je jedna uhićena u sukobu koji se dogodio rano jutros.

Kako je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, do pucnjave je došlo u ulici Hadži-sulejmanova dva sata poslije ponoći, a više detalja nisu mogli reći.

“Istraga u ovom slučaju je i dalje u tijeku tako da je sve što vam u ovom trenutku možemo reći je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, dvije osobe su stradale, a jedna je uhićena -rekli su za Dnevni avaz iz MUP-a KS.

Lokalni su mediji prenijeli kako je došlo do oružanog obračuna pri čemu se čula i rafalna pucnjava.

Očevid kojem je prisustvovala i dežurna tužiteljica obavili su pripadnici MUP-a KS.

Policijski službenici Policijske stanice Centar msu u automobilu Golf II plave boje bez registarskih oznaka zatekli dva mrtva muškarca s vidnim ozljedama po tijelu od hitaca iz vatrenog oružja.

Policijski službenici su tu zatekli A.V. (rođenog 1992. godine iz Vogošće), koji je izjavio da je očevidac ovog događaja te da mu je poznato da je jedan stradali Ć.A., (rođen 1989. godine iz Sarajeva), dok je drugi H.E. (rođen 1990. godine iz Sarajeva). Prema neslužbenim informacijama, jedan od ubijenih je Adnan Ćurevac koji je poznat policiji.

Policijski službenici su u ulici Braće Skanazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli osobu B. S., rođenu 1991. godine iz Sarajeva, kao i automatsku pušku.

Osoba je uhićena i privedena u PS Stari Grad.

Komentiraj