OBRAČUN DOJUČERAŠNJIH PARTNERA: Most i HDZ pucaju jedni po drugima teškom artiljerijom

Petrov, Plenković, pregovori 1

Jedina revolucija koju ja zazivam je događanje naroda na izborima 21. svibnja kada očekujem da građani pošalju jasno NE Todoriću, Valentiću, Greguriću, Šeksu i Plenkoviću, poručuje politički tajnik MOST-a Grmoja.

Izvješće: Ines Cvitanović (Media servis)

Odgovara i kako mu je drago da ga premijer naziva revolucionarom jer se za razliku od njega bori za politiku čistih ruku.

Reakcija je to na Plenkovićev intervju za Radio Dalmaciju u kojem se osvrnuo na odlučujući glas nezavisnog Tomislava Sauche poručiviši da je riječ o političkoj prosudbi, a ne pritisku.

“Drugo je to kad ovakav neviđeni pritisak kakav je radio kavanski revolucionar Grmoja, prozivajući ljude, ili kandidat ovdje za župana, moj matematičar Bauk koji nije dobro zbrojio, kada takav pritisak radite na zastupnike, onda su ljudi u šahu, strah ih je. Takav pritisak HDZ ne radi”, rekao je premijer Plenković.

“Ono što je njemu jedino bitno i zašto me ne može razumijeti je njegova beskrupulozna osobna ambicija i spreman je žrtvovati vlastitu stranku i ići u koaliciju s HNS-om nakon lokalnih izbora tako da njemu bilo tko tko se bavi politikom iz nekakvih ideala je nerazumljiv i drago mi je da me smatra revolucionarom”, istaknuo je Grmoja.

Dojučerašnji politički partneri u totalnom ratu. Dok se raščišćavaju odnosi na političkoj sceni putem Facebooka oglasio se i SDP-ov Arsen Bauk. Kako piše: “Klub koji čine Hasanbegović, Glasnović i Esih imat će kodni naziv U3, a njihova koalicija s Plenkovićem i manjinama bit će Koalicija “U3 P.M.”

Ali kuha i u SDP-u. Danima se već puštaju priče o tome koliko je njihov šef Bernardić jak, odnosno slab. Potonji dovode u pitanje njegovu snagu da vodi najjaču oporbenu stranku, a puštaju se i imena potencijalnih SDPovih kandidata za premijera u slučaju pada Vlade.

Ranko Ostojić zakopčan. Ne komentira, kaže, neimenovane, visokopozicionirane izvore.

“Tko što ima reći, neka kaže imenom i prezimenom. Sve što imam reći što se tiče SDP-a, reći ću na unutarstranačkim tijelima i u lice”, kaže Ostojić.

PISALI SMO:

GRMOJA VRATIO PLENKOVIĆU: Moja revolucija je da građani kažu “ne” Todoriću, Valentiću, Šeksu i Plenkoviću – čitajte OVDJE.

Komentiraj