OBNOVLJENA PRERADOVIĆEVA: Kraj radova u strogom centru Zagreba

oprez, gradilište, znak

Puštanjem u promet Preradovićeve ulice, čime se osobno pohvalio i sam gradonačelnik Bandić, službeno su završeni svi radovi u metropoli, vrijedni oko 9 milijuna kuna.

Piše: Branimir Fagač

Konačno je, nakon što su građevinski strojevi njome “gospodarili” gotovo cijelo ljeto, završena kompletno rekonstruirana Preradovićeva ulica, na potezu od 600 metara i to od Haulikove do Tesline ulice.

“Otvaranjem za promet Preradovićeve ulice službeno smo završili radove u samom centru grada, te se od sada sav promet može konačno, normalno odvijati”, pohvalio se medijima Milan Bandić, prvi čovjek metropole.

Izvršena je sanacija svih prometnih površina, kolnička konstrukcija je unaprijeđena sa sustavom oborinske odvodnje, a uređen je i sustav javne rasvjete.

“Obnovljena je komunalna infrastruktura, plinske instalacije i elektroenergetska mreža, a Vodoopskrba i odvodnja napravile su rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda i pripadajuća 34 vodna priključka, te rekonstrukciju kanala u Ulici Ante Kovačića s 12 vodnih priključaka”, otkrio je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Ureda za promet i izgradnju.

U sklopu radova iscrtano je i stotinjak parkirališnih mjesta, napravljeni su poluukopni spremnici za smještaj komunalnog otpada, a tijekom jeseni biti će posađene i sadnice na šesnaest zelenih otoka.