OBNOVLJENA JE ŠKOLA U VUGROVCU: Nadograđena je i ima dvostruko više učionica

Danas je svečano otvorena obnovljena, nadograđena, multifunkcionalna područna škola u Vugrovcu.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Tomislav Tomašević, njegovi zamjenici, predstavnici mjesne samouprave, bivši ravnatelj naše škole Ivan Klaić, pročelnik za obrazovanje Grada Zagreba te mnogi uvaženi gosti.

“Nakon govora ravnatelja škole Vladimira Vugera i gradonačelnika, održana je konferencija za novinare. Sve su vrijedno pratili naši novinari i urednici časopisa Zmajček”, piše na Facebooku Elizabeta Kralj Kovačić.

“Škola je ojačana od potresa, interijerski i energetski obnovljena i opremljena. Prošireni su postojeći kapaciteti dogradnjom kata što je omogućilo rad po standardima u jednoj smjeni.

Bila mi je čast prisustvovati tako velikom događaju za naše sadašnje i buduće školarce i cijeli naš lijepi prigorski kraj.

Posebno nas veseli najava početka realizacije obnove i nadogradnje centralne škole u Kašini”.

Dodajmo kako su otvorenju obnovljene škole nazočili i Ivan Dokša kao predstavnik VGČ Sesvete, te Elizabeta Kralj Kovačić, predsjednica MO Kašina.

Ivan Dokša je o svemu rekao:

“Ovo je velik trenutak, ne samo za Vugrovec i vugrovečki kraj, već za šire prigorsko područje. Škola u Vugrovcu nepresušna je riznica znanja već dugih185. godina, te je ona kao takva sigurna vodilja na putu napretka i prosperiteta čitavog prigorskog kraja.

U ovakvoj obnovljenoj, nadograđenoj i konstrukcijski ojačanoj školi će se siguran sam još uspješnije i lakše dosezati odgojno-obrazovne zadaće, ali i ostvarivati zadane ciljeve. Moram napomenuti kako je i u matičnoj školi Kašina potrebno dosegnuti jednosmjenski nastavni standard, a koji se može ostvariti samo nadogradnjom kašinske matične škole, za što već postoji projekt.

Nadamo se da će radovi uskoro početi i u Kašini kako bismo imali jednak pristup i kvalitetu obrazovanja za sve učenike”.

Foto; Facebook