OBNOVA NAKON POTRESA: Susret kardinala Bozanića i ministrice kulture i medija Obuljen Koržinek

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek održala je sastanak s kardinalom Josipom Bozanićem, zagrebačkim nadbiskupom, stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije koje prenosimo u cijelosti.

“Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 9. listopada ove godine s ministricom kulture i medija dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa, Kaptol 29. Tema susreta bila je obnova zagrebačke prvostolnice, simbola grada Zagreba, te u potresu stradalih sakralnih i pastoralnih objekata na području Nadbiskupije, među kojima su i mnoga zaštićena kulturna dobra grada Zagreba i Hrvatske. Istaknuto je kako pristup obnovi kulturne baštine dugotrajan proces koji zahtjeva kvalitetnu pripremu, te da se pristupa provedbi mjera za sanaciju oštećenja.

U pratnji ministrice Obuljen Koržinek bili su njezini pomoćnici Marica Mikec i Davor Trupković. Susretu su prisustvovali i zagrebački pomoćni biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski. Predsjednik Odbora Zagrebačke nadbiskupije za obnovu katedrale i kompleksa Nadbiskupskoga dvora, odnosno predsjednik Odbora Zagrebačke nadbiskupije za obnovu kompleksa Sjemeništa na Šalati i za obnovu stradalih župnih objekata, sa podpredsjednicima mons. Zlatkom Korenom i preč. Ivicom Budinšćakom.”

Komentiraj