OBNOVA BANOVINE: Nismo zadovoljni brzinom ni dinamikom izvođača – kaže Bačić

Nakon gotovo dvije i pol godine od potresa na Banovini, mnogih loših Zakona o obnovi, nekolicine izmijenjenih ministara – napokon se vidi neki napredak.

Izvor: Media servis

Aktivno se radi na mnogi gradilištima, njih gotovo 450 kada Petrinji i Sisku pribrojimo Zagreb. Ministar graditeljstva Branko Bačić rekao je da je utrošen europski novac i to čak – 110 posto.

Problema ipak ima – nedostaje radne snage, a iako žele domaće tvrtke i radnike, možda će se morati posegnuti za inozemnim. Osim toga iznio je što je još problem.

“Nismo zadovoljni brzinom ni dinamikom izvođača koji su te poslove dogovorili. U četvrtak imamo ponovno sastanak s njima na kojemu ćemo ih naravno upozoriti.”

Da bi se obnova Petrinje ubrzala, grad će preuzeti konstrukcijsku obnovu 42 objekta u samom središtu grada. Gradonačelnica Magdalena Komes:

“Proširujemo od onih 26 građevina koje smo preuzeli sa Ministarstvom kulture još dodatno kako bi što prije centar grada krenuo u obnovu. Također smo preuzeli i dio od države, dio uklanjanja pomoćnih građevina koje nemaju pravo na obnovu.”