OBJAVLJENI DETALJI: Uhićen vozač koji je udario dvoje djece na biciklima

Jučer oko 18:50 u mjestu Goričko pored Koprivnice vozač je osobnim automobilom naletio na dvoje dječaka koji su se kretali nepropisno sjevernom prometnom trakom bez kaciga.

Kako je objavila PU koprivničko-križevačka, vozač je potom sletio u sjeverni odvodni kanal, vratio se na kolnik i potom pobjegao. No u večernjim satima je uhićen. Devetogodišnji dječak je teže ozlijeđen, ali nije u životonoj opasnosti, dok je drugi osmogodišnji dječak prošao bez ozljeda.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem tijekom večernjih sati uhićen je muškarac rođen 1942.g. s koprivničkog područja.

U srijedu, 12. lipnja, oko 18.45 sati u mjestu Goričko osobni automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom broj 2112 u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal, nakon čega se vratio na kolnik te u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl, kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru upravljalo dijete rođeno 2011.g. bez zaštitne kacige na glavi i koje je palo s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred vozača bicikla rođenog 2011.g. upravljalo dijete rođeno 2010.g., bez zaštitne kacige na glavi i koje je od siline udarca odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku.

Vozilo je sletjelo u sjeverni odvodni kanal, nakon čega se vratilo na kolnik i bez zaustavljanja udaljilo s mjesta događaja prometne nesreće.

Djeca su prevezena u Opću bolnicu Koprivnica. Do sada prikupljenim informacijama dječak rođen 2010.g. zadobio je teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok drugi dječak nije zadobio ozljede. Za vrijeme vršenja očevida, od 19.10 do 21.05 sati za sav promet bila je zatvorena županijska cesta te se promet odvijao obilaznim pravcima”.

Komentiraj