OBJAVLJENI DETALJI: Izvješće o nesreći u kojoj je poginuo otac Marka Livaje

Marko LIvaja je s igračima Hajduka u Osijeku gdje igraju s domaćionima i tamo ga je zatekla vijest o smrti oca u prometnoj nesreći.

U međuvremenu je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo izvješće o nesreći.

Milan Livaja vozio je motocikl krivom stranom prometnice, odnosno kretao se u suprotnom smjeru (prema Trogiru umjesto prema Splitu) kada se sudario s automobilom.

“Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 28. kolovoza 2022., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske te stalnog sudskog vještaka za promet, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila 28. kolovoza 2022., oko 01:22 sati kod Kaštel Sućurca.

Prema do sada prikupljenim podacima utvrđeno je da se osobno vozilo, kojim je upravljao hrvatski državljanin (2002.), kretalo južnom kolničkom, a sjevernom prometnom, trakom brze ceste Trogir-Solin iz pravca zapada u smjeru istoka.

Vozač motocikla (hrvatski državljanin, 1966.) kretao se suprotnim smjerom iz pravca istoka (Solin) u pravcu zapada (Trogir). Došlo je do sudara između prednjeg lijevog dijela osobnog vozila i prednje strane motocikla na sjevernoj prometnoj, a južnoj kolničkoj, traci navedene ceste, na dijelu kolnika brze ceste namijenjene kretanju vozila iz pravca Trogira prema Solinu pri čemu je na mjestu nesreće preminuo vozač motocikla.

Dežurna zamjenica je, nakon očevida, naložila obdukciju tijela smrtno stradale osobe, toksikološko vještačenje sudionika nesreće te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće”, priopćili su,