O VULGARNOM TRANSPARENTU: Najoštrije to osuđujem – kaže premijer Plenković

“Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu”, rekao je premijer Andrej Plenković komentirajući odurni transparent mržnje koji je osvanuo u Zagrebu.

Izvor: Media servis

Podsjećamo kako je Srpsko narodno vijeće objavilo na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide navijači kako drže natpis “Je**t ćemo srpske žene i djecu”.

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, kratko je rekao kako je siguran da policija radi na ovom slučaju, prenosi N1.

IDS je oštro osudio, ovo kako su nazvali, divljaštvo huligana u Zagrebu i traži trenutnu reakciju nadležnih institucija i najstrože kazne za verbalno nasilje i poticanje na mržnju i zločin.

U stranci smatraju da su ovakvi prizori sramota za cijelu zemlju.

‘‘Ogroman dio odgovornosti za ovakve morbidne i opasne incidente snose državne institucije koje su ignoriranjem i relativizacijom povijesnih činjenica stvorile izopačenu atmosferu u kojoj je pozivanje na zločin „cool“‘‘, rekao je predsjedni IDS-a Boris Miletić.

Komentiraj