O TOME SE ŠUTI: HDZ-ov kandidat za župana Kustić osumnjičen za tešku nesreću

Ovih se dana iz svakog kutka, s pravom, nišani prema ministrici Gabrijeli Žalac, koja je skrivila prometnu nesreću u kojoj je stradala djevojčica.

Ali gotovo ni traga o tome da je na HDZ-ovoj listi u Ličko-senjskoj županiji Marijan Kustić, HDZ-ov zastupnik, direktor natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnom savezu, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti kod mjesta Bobota nedaleko od Vukovara.

Polovicom veljače i Sabor je skinuo imunitet Kustiću, odnosno dao odobrenje za vođenje kaznenog postupka, jer je osumnjičen za izazivanje prometne nesreće 8. lipnja prošle godine.

Skidanje imuniteta Kustiću zatražilo je Državno odvjetništvo u Vukovaru, a Sabor u takvim slučajevima uvijek udovoljava zahtjevu.

Podsjećamo, Kustić je upravljao BMW-om zagrebačkih registarskih oznaka kada je u raskrižju cesta kod mjesta Bobota, oduzeo prednost prolaska vozilu osječkih registracija koje je dolazilo iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara, a kojim je upravljao 25-godišnjak.

U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 25-godišnji suvozač iz automobila osječkih registarskih oznaka i suvozač u osobnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka (39-godišnjak).

Ozlijeđeni u BMW-u bio je Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice za zdravstvo i sport, koji je bio suvozač. On je slomio ključnu kost i dva rebra. Zbrinuli su ga u bolnici u Vukovaru pa prevezli u zagrebački KBC Sestre milosrdnice.

Kustić je večer uoči nesreće sudjelovao na svečanoj dodjeli Trofeja Hrvatskog nogometnog saveza koja se u sklopu Dana hrvatskog nogometa održala u Hrvatskom domu u Vukovaru.

Sve je to utvrđeno policijskim očevidom.

I dok se premijer Andrej Plenković ne izjašnjava o tome treba li ministrica Žalac podnijeti ostavku, za glavnog svog favorita na izborima u Ličko-senjskoj županiji stavlja čovjeka koji bi mogao imati problema zbog izazivanja prometne nesreće.

kustić 0

kustić 1

kustić 2

Komentiraj