O TOME SE ŠUŠKA: Hasanbegović, Zekanović i Vučemilović novi ministri

Izborna utrka ulazi u završnu fazu. Tko će pobijediti, a tko će sastaviti Vladu? Bit će tijesno pokazuju sve ankete. Hoće li na kraju Domovinski pokret Miroslava Škore ipak s HDZ-om?

“Moja je osobna preferencija da Škoro bude predsjednik Vlade – rekao je za Večernji list Hrvoje Zekanović, prvi čovjek Hrvatskih suverenista. Domovinski pokret i partneri, kaže Zekanović, “jedina su brana” da taj cilj ostvari SDP. Znači li to da je HDZ definitivna i jedina opcija za koaliciju? “Plenkovićev HDZ ne odgovara nam i spremni smo na razgovore samo ako čitava stranka doživi katarzu”, kaže Zekanović.

Kako piše Večernji list šuška se i o budućim ministrima iz Domovinskog pokreta, pa bi tako baš Zekanović, inačeprofesor geografije, preuzeo policiju.

Resor poljoprivrede mogla bi voditi Škorina sestra Vesna Vučemilović, a mogla bi biti i ministrica gospodarstva. A hoćemo li možda vidjeti i Nenada Matića iz Zelene liste kao ministra zaštite okoliša? “Iskreno, niti smo o tome razmišljali niti smo o tome razgovarali. Mislim da najprije moramo dočekati nedjelju”, kaže nam Matić.

U fotelju ministra kulture opet bi zasjeo Zlatko Hasanbegović.