O TOME SE GOVORI: Mogu li nakon ostavke Posavca HDZ i Horvat osvojiti Međimurje

Nakon što je Matija Posavec koji je suvereno vladao Međimurjem gotovo cijelo desetljeće, HDZ-u su porasli apetiti jer im se otvara prilika da nakon Varaždinske županije, osvoji i mjesto župana u Međimurskoj županiji, što je donedavno bilo gotovo nezamislivo.

U vrhu HDZ-a počinju razmišljati o ideji da se kao mogući kandidat za župana Međimurske županije na izvanrednim izborima koji će se održati nakon uhićenja i ostavke Matije Posavca postavi aktualni ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je ujedno i predsjednik HDZ-a Međimurske županije, pisao je Nacional.

Izvori iz vrha HDZ-a Nacionalu su potvrdili da se unutar stranke još uvijek nije službeno na stranačkim tijelima raspravljalo o tomu hoće li taj kandidat biti baš Horvat, ali isti izvor je za Nacional izjavio kako će vrh stranke na čelu s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem sigurno ekstenzivno razmotriti i opciju u kojoj bi kandidat HDZ-a za međimurskog župana bio baš Horvat.

Je li kandidat za župana u Međimurju? Darko Horvat to negira.

“Nisam namjerno htio komentirati, čekali smo izvješće USKOK-a. Nakon pogreške koju je počinio Posavec, relativizirati tu krivicu je neozbiljno i neodgovorno tko god to radio.

Institucije su odradile dobar posao, nema zamjerke. Što se tiče izbora u narednih 90 dana nijedan od mojih kolega ministara nije bio u utrci za izbor župana, neće niti Horvat biti kandidat za župana, ali to ne znači da HDZ neće imati dobrog kandidata”, rekao je Horvat za N1.