O SMJENI TRAMIŠAK: Vidimo neke tipične karakteristike u odnosu prema ženama, kaže bivša predsjednica

Nakon smjene ministrice EU fondova Nataše Tramišak o njoj su se pojavili razni napisi. U više se navrata moglo čuti da je teška za suradnju.

Gostujući na N1 televiziji, a na pitanje kako to komentira bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla:

“Pratim to do određene mjere. Ne ulazeći u razloge njezine smjene niti kako je radila, vidimo neke tipične karakteristike u odnosu prema ženama. Iskreno, been there, događalo mi se to, u toj situaciji se osjećate grozno, izolirano, nemate pomoć, ponekad ni najbližih. Najgore je što ovo društvo stigmatizira, podupirete li nekoga ili ne, traži se razlog zašto, svrstavanje na strane za ili protiv”, kaže za N1 Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović ističe da bi se sad, nakon smjene, trebalo koncentrirati na ono što je ili nije napravila, dati objektivnu analizu njenog mandata, “a ne krenuti s teorijama i raspravama kojima je u temelju to da je žena nestabilna”.

Naglašava da se za žene odmah lijepi stigma: “Imam puno poziva diljem svijeta raspravljati o poziciji žena u društvu i politici, a u Hrvatskoj, kad o tome progovorim, onda sam ili feministička kokoš ili neki epitet karakterističan za domaće životinje koje smatramo nižima od ljudskih bića. U tom smislu nismo drugačiji od Afganistana koji je definirao da je život žene manje vrijedan od domaće životinje i svjedočimo retorici talibana koji kažu da su žene krhke, nestabilne, treba im zaštita muškaraca i ne mogu samostalno funkcionirati u društvu.”