O SMJENI ĆORIĆA: Neću maknuti nikoga – kaže Plenković, a Petrov tvrdi da “ta izjava graniči sa stupidnošću”

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić nije samo upleten u aferu Krš-Pađene, nego je i nesposoban i to je razlog zašto će Most pokrenuti njegov opoziv, najavio je u srijedu saborski zastupnik te stranke Božo Petrov.

Ustvrdio je kako “danas svjedočimo novoj aferi”, kako USKOK sumnja da investitori za vjetropark Krš-Pađene nisu zadovoljili sve uvjete, da im je Ministarstvo gospodarstva odobrilo projekt, a procijenjena je šteta 1,9 milijardi kuna.

Premijer Andrej Plenković danas je nakon predstavljanja mjera komentirajući inicijativu za smjenom Ćorića rekao “mogu se svi na trepavice postaviti, do kraja mandata nijednog ministra neću maknuti”.

“Ta njegova izjava graniči sa stupidnošću. U trenutku kad je neki ministar optužen vi ga nećete smijeniti zašto, jer netko zahtijeva njegovu smjenu. Što je on, politički autist? Ne razumijem dokle ide ta njegova bahatost. Apsolutno svi ljudi u Hrvatskoj u trenutku kada je netko upleten u afere, čak i ne osuđen, ako ga USKOK istražuje, očekuju da taj čovjek ne može biti ministar. Ako zbog ničeg drugog, onda pozivam Andreja Plenkovića zbog njegove osobne karijere, jer će mu to naštetiti, da nauči čistiti svoje dvorište”, komentirao je Petrov za N1.

“Što se tiče tih oporbenih napora, vrijeme je malo da kažemo nešto o tome. U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, koji spašavaju radna mjesta, ekonomiju, zdravlje, koji osiguravaju cjepivo, potpore umirovljenicima, socijalno ugroženima, poduzetnicima, građanima, i postoje oni koji ne rade ništa i čiji je jedini smisao izlaziti s inicijativama koje će biti odbijene i za koje ni sami ne dođu na glasanje. Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga. To je prva stvar. Je li to Horvat, Ćorić, bilo tko drugi, isto će se dogoditi kao što se dogodilo svih ovih šest godina. Imaju instrumente, neka napišu, mi ćemo doći u Sabor, obranit ćemo, izglasat će se i idemo dalje”, rekao je Plenković o svemu za N1.