O POŽARU U CENTRU ZAGREBA: Oglasila se policija – evo što kažu o drami u Berislavićevoj

Zagrebačka policija objavila je nove detalje vezano uz požar koji je izbio u ponedjeljak navečer na krovištu zgrade u centru Zagreba.

Priopćenje PU zagrebačke prenosimo u cijelosti:

“Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar iz zasad neutvrđenog razloga izbio na južnom dijelu potkrovlja stambeno-poslovne zgrade na raskrižju Berislavićeve ulice i Trga Nikole Šubića Zriskog, a tehnički i namjerni uzroci požara u potpunosti su isključeni.Uslijed požara došlo je do opsežnih termičkih destrukcija na krovištu zgrade te do urušavanja većeg dijela krovišta na potkrovlje zgrade u kojem su stanari držali razni namještaj i druge predmete koji su u potpunosti izgorjeli.

Uslijed požara, urušavanja krovišta i vatrogasne intervencije, došlo je oštećenja stana 70-godišnjakinje i stana 48-godišnjaka na 2. katu te stanova na 1. katu i u prizemlju koje koriste i stanari i poslovni subjekti.

Požar se proširio i na krovište stambeno-poslovne zgrade u Berislavićevoj ulici gdje je došlo do oštećenja stana 51-godišnjakinje na 2. katu te na zgradu Muzeja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, gdje je došlo do začađenja južnog vanjskog zida. Visina materijalne štete za sada je neutvrđena.”