O OTKAZIMA U HOLDINGU: I rukovodiocima će se ponuditi da odu u čistače

 “Samo u Holdingu d.o.o.bit će petstotinjak otkaza, na razini cijele grupe je to više.”, rekao je na pressici zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomaševič.

“Radi se o procesu koji je započeo još u studenom, tada su se pojavile prve informacije o višku zaposlenika u cijeloj grupi. Uspostavilo se da je višak uglavnom u administraciji i tada je još počeo proces savjetovanja sa sindikatima. Sada je počelo i formalno, trajat će neko vrijeme. Otpremnine će se poštivati prema kolektivnom ugovoru i zakonu. To su veći iznosi od dvije plaće”.

“Svima koji će biti višak u administraciji bit će ponuđeno da odu na radna mjesta gdje je utvrđen manjak, a to je na operativnim poslovima. To se odnosi i na rukovodeće kadrove. Ne fali ih samo u Čistoći”, rekao je Tomašević, kako prenosi N1.

Rekao je da je dug Holdinga oko pet milijardi te da je zadaća nove Uprave upravo rekonstrukcija. “Da bi Holding opstao potrebne su razne mjere. Tako ne može opstati. On ne može više biti gubitaš.”

Na pitanje može li se dogoditi da nekome tko je trenutno zaposlen na rukovodećoj poziciji bude ponuđen posao smetlara, odgovorio je: “Naravno da je moguće, zašto ne bi bilo moguće. Zagrebački holding je komunalno poduzeće i to mu je temelj djelatnosti pa se radi uglavnom o operativnim poslovima gdje je manjak i oni će biti ponuđeni radnicima”.

Za brojku od 500 ljudi koji su višak u Holdingu Tomašević je rekao da je tek prva procjena, a da je stvarni broj veći.