O OBUCI UKRAJINACA: Dio zastupnika se boji Milanovića, oporba je stala na njegovu stranu

Dugo sam u Saboru, ovako intelektualno, politički i etički niske razine s kojom se danas susrećemo, oko rasprave o pomoći Ukrajini, ne sjećam se, izjavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga”.

U Saboru je dugo trajala rasprava o sudjelovanju Hrvatske u vojnoj misiji potpore Ukrajini.

– Što se tiče rasprave, mislim da je posrnuće oporbe, epsko. Ovako i intelektualno, politički i etički niska razina s kojom se susrećemo, moram priznati da se toga ne sjećam. Ruska federacija izvršila je agresiju na Ukrajinu. Moramo odlučiti hoćemo li pomoći Ukrajini ili svojim djelovanjem biti na strani agresora, poručuje predsjednik Hrvatskog sabora.

Jandroković kaže da je oporba stala na stranu predsjednika Zorana Milanovića te da su zamaglili osnovni cilj rasprave, a to je pomoć Ukrajini.

– Oporba nemoćna da sama artikulira svoj stav, slijedi predsjednika, ne želi reći, jer bi upali u kontradikciju, a s obzirom na to da su potpisali deklaraciju o podršci Ukrajini, skriva se iza argumentacije da je pravni i ustavni problem. Niti jedan oporbeni zastupnik i zastupnica nisu u Saboru, smatra dodajući da se dio zastupnika boji Milanovića te mimo svojih uvjerenja staju na njegovu stranu.

Kaže da je 17 zemalja najavilo sudjelovanje u različitim formama. – Nismo mi nikakvi predvodnici koji si crtaju metu na čelu, kao što navodi oporba, rekao je Jandroković za emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga”.