O CRVENOM TEPIHU U KNINU: Mi smo rekli da daske ne trebaju – poruka je predsjednika

“Nitko iz Ureda Predsjednika Republike, a pogotovo ne sam predsjednik Milanović, nije tražio postavljanje ‘daski za crveni tepih’ na Kninsku tvrđavu”, priopćili su iz Ureda predsjednika nakon što je Jutarnji list objavio da je Milanović prvo vojnicima naredio da postave daske za crveni tepih, a zatim i da se daske maknu, navodno jer je čuo da se vojnici žale što to rade na vrlo visokim temperaturama.

Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti:

“Budući da se Hanžar Media, kao petokolonaška banda, trudi oskrnaviti čak i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja pišući laži o pripremama svečanog prijema za ratne zapovjednike koji će se održati 4. kolovoza na Kninskoj tvrđavi, Ured Predsjednika Republike prisiljen je reagirati na njihove izmišljotine i podmetanja.

Nitko iz Ureda Predsjednika Republike, a pogotovo ne sam predsjednik Milanović, nije nikada tražio postavljanje ‘daski za crveni tepih’ na Kninsku tvrđavu, kako to insinuiraju politički plaćenici Hanžar Media.

Protokol predsjednika je upozorio da daske nisu potrebne

Djelatnici Protokola Predsjednika Republike danas su došli u pripremu na Kninsku tvrđavu i vidjeli kako vojnici postavljaju OSB ploče, te su odmah upozorili kako one nisu ni potrebne niti prikladne.

Nakon toga, OSB ploče su maknute, ali bit će iskorištene za ionako planirani podij za medije na kojemu će stajati i predstavnici Hanžar Media, ako uopće dođu na Kninsku tvrđavu. Jer, njih ne zanima dostojanstveno obilježavanje VRO Oluja već samo dodvoravanje onima koji im omogućuju sisanje novca iz državnog proračuna.

Tužno je, iako ne iznenađuje, što ta medijska banda nema nimalo poštovanja prema hrvatskim braniteljima i vojnicima, pa ni najveći državni blagdan posvećen hrvatskoj slobodi ne može pratiti s barem minimum profesionalizma. Od onih koji su pljačkom stekli svoju udarnu medijsku falangu zapravo drugo i ne treba očekivati.”