O COVID POTVRDAMA NA PANTOVČAKU: Provjerava ih vojska, a Plenković ne upravlja vojskom

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović ponavljao da mu premijer ‘‘neće slati svoje janjičare i inspektore‘‘ u provjeru Covid potvrda, čini se da je ipak popustio. Potvrdio je da na Pantovčaku primjenjuju tu epidemiološku mjeru.

Izvor: Media servis

‘‘Mi se ponašamo razumno, prudentno, organizirano. Ali da će mi doći inspekcija s Trga žrtava fašizma – neće doći. Vojska provjerava na ulazu, a vojskom ne upravlja Plenković ni njegovi inspektori. To je poredak stvari i to moramo znati. Morat će mi vjerovati na riječ. Neka netko prijavi ako vidi da puštamo nekoga. Držimo se mi toga od prvoga dana i kada nije bilo regulirano zakonom, a sada je i kojeg sam ja potpisao i ne mogu ići protiv tog zakona‘‘.

Osvrnuo se i na referendum protiv Covid potvrda, rekavši da bi se on na mjestu premijera zapitao kako to da je jedan Most, mala stranka s malom infrastrukturom, uspio skupiti 400 000 potpisa.

‘‘Kad sam govorio krađa, mislio sam figurativna, nisam mislio baš uzimanje iz džepa. Ovo je sad petljanje. Sad bih najrađe retroaktivno primijenio zakon koji još nije na snazi. O tome se trebalo razmišljati ranije. To koliko treba da se potpisi prebroje je na kraju nebitno. Mjesec dana kojih su si oni dali kao rok, to je razuman rok da znaju što predaju i da ih nitko ne može prevariti. Ovo nije vrijeme da se priča o promjeni zakona o referendumu. Kad ovo prođe onda možemo o tome razgovarati‘‘.

Nije propustio komentirati film ‘‘Don‘t Look Up‘‘ kojeg je neki dan Plenković preporučio građanima. Kaže: Dvaput sam ga pogledao, nije impresivan, ali je zabavan.

“Vidio sam da je netko komentirao da film ukazuje na monstruoznost medija. Ha, više politike nego medija. Najveća budala u tom filmu je američka predsjednica i njezin sin koji je šef njezinog personala i drugi političari i generali, a novinari su prikazani kao primjenjeni cinici. Na kraju se Cate Blanchett i napije od jada, ali pokazuje jednu ljudsku crtu. Vidjeli ste kako je završila Meryl Streep, predsjednica Orlean, to prezime nije slučajno izabrano u scenariju, Ivana Orelanska koju je na kraju pojela zubata ptica. Dakle, bila je budala do kraja‘‘.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!