O BANDIĆU I ŠTANDOVIMA: Ovo je novi veliki slučaj za Povjerenstvo – kaže Dalija Orešković

Ovo je novi veliki slučaj za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa – komentirala je Dalija Orešković, kandidatkinja za predsjednicu RH, objavu 24sata pod naslovom “Bandić dao 50 štandova tvrtki svog dugogodišnjeg vozača”.

U nastavku Orešković kaže:

U pristojno uređenim sustavima u kojima postoji politička kultura, u kojoj osviješteni građani osuđuju i kažnjavaju koruptivnu vlast, zbog ovakvog slučaja jedan bi gradonačelnik bio prisiljen unutar par dana podnijeti ostavku na dužnost koju obnaša! Ali ne i u RH.

Ukoliko je Milan Banić osobno potpisao odluku o dodjeli štandova firmi čiji je vlasnik osoba koja je na suđenju u aferi Agram promijenila iskaz u korist Milana Bandića – to je u najmanju ruku sukob interesa. U nekim drugim državama, državni bi odvjetnik iste sekunde po objavi ovakve informacije pokrenuo istragu radi li se tu i o počinjenju kaznenog djela. Ali ne i u RH.

U RH jednog Milana Bandića grli i ljubi aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja, a šef političke stranke koja ima zakonodavnu i izvršnu vlast s takvim Milanom Bandićem trguje i koalira. U nekim drugim državama, ali ne i u RH, građani bi na prvim slijedećim izborima za sve nabrojane u ovoj objavi, zauvijek zatvorili vrata. Nije li krajnje vrijeme da se ono malo dobra što je još ostalo pobuni i pruži snažan otpor?

orešković, faksimil

https://www.24sata.hr/news/bandic-dao-50-standova-tvrtki-svog-dugogodisnjeg-vozaca-658987?fbclid=IwAR0QxxeH6jtnbuOUkci_0PR1jcISuBc5yYA15flHQBEbYnE_AiNspb5hrYA

 

Komentiraj