NOŽEM NA OCA, SESTRU I SUSJEDA: Uhićen mladić (18) u Imotskom – bio je u bijegu

Pritvorskom nadzorniku predan je mladić (18) osumnjičen za pokušaj ubojstva 54-godišnjaka i 57-godišnjaka, te za nanošenje tjelesnih ozljeda 30-godišnjakinji. On je uhićen jer je sinoć u Imotskome nožem napao i ozlijedio susjeda, oca i sestru, nakon čega se dao u bijeg, izvijestila je splitska policija.

Iz PU splitsko-dalmatinske su priopćili:

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom koji je sinoć oko 20 sati u Imotskom, u kući i ispred kuće na ulici, nožem napao i ozlijedio dvojicu muškaraca i jednu ženu a o čemu smo prethodno izvijestili.

Ozlijeđeni 57-godišnji muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je u bolnici, dok je 54-godišnji muškarac kojem su također utvrđene teške tjelesne ozljede pušten na kućnu njegu kao i 30-godišnjakinja kojoj su utvrđene lakše tjelesne ozljede. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Provedenim istraživanjem 18-godišnjak se sumnjiči da je u obiteljskoj kući nožem napao 54-godišnjaka zadavši mu ubodnu ranu u predjelu između prsišta i ramena, a potom je nožem napao i 30-godišnjakinju kojoj je nanio rezne rane na ramenu i ruci. Potom je izišao iz kuće i zatekao na ulici 57-godišnjaka koji ga je kada je čuo viku pokušao umiriti no nakon kraćeg vremena 18-godišnjak je nožem nasrnuo i na njega zadavši mu ubodnu ranu u predjelu prsišta.

Večeras je 18-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za počinjenje dva kaznena djela Ubojstvo u pokušaju opisano u članku 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona na štetu 54-godišnjaka i 57-godišnjaka, te jedno kazneno djelo Tjelesna ozljeda opisano u članku 117. stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 30-godišnjakinje .