NOŽEM NA BRATA: Muškarac (83) napao brata u Slavoniji zbog imanja

U Oroliku, selu između Vinkovaca i Tovarnika, uhićen je 83-godišnjak pod sumnjom da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju – javila je u petak Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Službeni policijski podatci kažu, naime, da je 1. listopada oko 10.15, “na ulazu u dvorište obiteljske kuće 66-godišnjaka u Oroliku 83-godišnjak više puta nožem napao 66-godišnjaka u namjeri da ga usmrti, no 66-godišnjak ga je u tome spriječio. Obojica su vozilima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje su im utvrđene lakše ozljede. Nakon kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave u Vinkovcima predan je 83-godišnjak iz Orolika, protiv kojeg slijedi i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, piše Glas Slavonije.

Policija kao motiv napada navodi problematične imovinskopravne odnose. Moglo se doznati i da je 83-godišnjak napad na 66-godišnjaka počinio “kuhinjskim nožem oštrice duge 15 centimetara”. Napao ga je, doznaje se, nekoliko puta, ali se 66-godišnjak svaki put uspio obraniti tako što je uhvatio 83-godišnjaka za ručni zglob i spriječio ozljede od noža, no navodno su lakše ozljede zadobili u naguravanju. Prema policiji, ni jedan od njih nije bio pod utjecajem alkohola.
Nemili događaj jučer se prepričavao u Oroliku, u kojem nema ni 500-tinjak stanovnika. U selu kažu da su 83-godišnjak i 66-godišnjak braća među kojom već duže traju nesuglasice. Spominju i da braća ne žive u istoj kući, kao i da su u zavadi zbog, kako tvrde, nekakve imovine, no nitko ne zna reći o čemu je točno riječ. Napad su, kazuju, vidjeli susjedi i pozvali policiju.

Komentiraj