NOVO POVJERENSTVO: Vlada o Zakonu o upravljanju državnom imovinom

Podijelite članak

vlada, hrvatska vlada

Vlada će s današnje sjednice uputiti u saborsku proceduru amandman na Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH koji je tek prošlog tjedna poslan u Sabor.

Promijenit će sastav Povjerenstva. Amandmanom na izmjene Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH Vlada predlaže da u Povjerenstvo za upravljanje strateškim trgovačim društvima uđu oba njezina potpredsjednika i to kao predsjednik i potpredsjednik Povjerenstva.

Zakon je prošloga tjedna poslan u saborsku proceduru, a njime je bilo predviđeno da samo jedan od Vladinih potpredsjednika uđe u Povjerenstvo. U obrazloženju amandmana stoji i kako će se omogućiti da Vlada imenuje sve članove Povjerenstvo pa će ujedno ojačati njegov sastav, a radi učinkovitog upravljanja trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama od strateškog i posebnog interesa za RH.

Vlada će na sjednici imenovati i svoje predstavnike u GSV-u: ministricu socijalne politike i mladih Bernardicu Juretić, ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića, ministricu rada i mirovinskog sustava Nadu Šikić, ministra gospodarstva Tomislava Panenića, ministra financija Zdravka Marića i na kraju ministra zdravlja Darija Nakića.

Komentiraj