NOVO ISTRAŽIVANJE: SDP pretekao HDZ, Most i Živi zid iznad praga, pa dugo nitko

zoran milanović, zlatko komadina

Nova TV objavila je rezultate istraživanja novog Crobarometra. Da se izbori održavaju danas, SDP  bi osvojio 29,1 posto glasova birača, a HDZ 28,7 posto.

Most se vratio na 7,9 posto potpore, a Živi zid ima 7,8 posto. MB 365 trenutačno uživa 4,3 posto potpore birača. Slijede HNS s 1,5, HSS s 1,4, IDS s 1,4, BUZ s 1,1 te HSU ima 1 posto potpore, kaže se u istraživanju koje je objavila Nova TV.

Da zemlja ide u lošem smjeru misli čak 73 posto građana, a samo njih 19 posto misli da zemlja ide u dobrom smjeru. Ne zna 8 posto ispitanika. Bilježi se dramatičan porast pesimista. Da zemlja ide u lošem smjeru, još u siječnju mislilo je 48 posto ispitanika, a sada to misli 73 posto građana.

Vladinu politiku ne odobrava 56 posto građana, a odobrava ih 32 posto dok njih 12 posto ne zna. Prošloga mjeseca pala je potpora onih koji podupiru Vladine politike, a porastao broj onih koji ih ne odobravaju. Bit će zanimljivo vidjeti u sljedećim mjesecima hoće li se ti negativni trendovi zaustaviti ili će i dalje rasti pesimizam.

Sada 47 posto građana misli da će Vlada opstati, a njih 46 da će se raspasti. No posljednjih 30 dana zanimljiv je trend velikog pada potpore opstanku Vlade i porasta onih koji misle da će se Vlada raspasti . Ne zna njih 7 posto.