NOVO ISTRAŽIVANJE: Karamarko i Milanović popravili imidž – predsjednica bolja nego u ožujku

karamarko_milanovic_

Ovo su najnoviji rezultati istraživanja o tome kako stoje naši političari i njihov radu u očima građana.

U travnju je rad predsjednice Republike podupiralo 56 posto birača što je za 4 posto više nego mjesec prije, objavio je Crobarometar za Dnevnik Nove TV.

U travnju raste i broj birača koji ne podupiru rad predsjednice, a taj broj raste od siječnja i sada je na 39 posto. Zato pada broj neodlučnih birača i trenutno ih je 5 posto.

Predsjednicu i njezin rad podupire 91 posto birača HDZ-a, 2/3 birača MOST-a, a potporu uživa i od 24 posto birača SDP-a.

Najveći broj građana ima pozitivan dojam o Predsjednici, točnije njih 63 posto. Odmah iza nje je Tihomir Orešković, o kojem pozitivan dojam ima 60 posto građana.

O Boži Petrovu u ovom trenutku pozitivan dojam ima 46 posto građana, a svoj su dojam za nijansu popravili i Zoran Milanović i Tomislav Karamarko.

O Milanoviću u travnju pozitivan dojam ima 35 posto građana, ili 4 posto više nego mjesec prije, a o Karamarku njih 27 posto ima pozitivan dojam ili 5 posto više nego mjesec prije.

Školskim ocjenama ured predsjednice i dalje je na istoj ocijeni, trojci ili 3,10. Vlada ima dvojku ili 2,43 a Hrvatski Sabor također dvojku ili 2,12. U ovih mjesec dana nisu se pomaknuli u očima

birača ako bi ih ocjenjivali školskim ocjenama.

Komentiraj