NOVINARKA MATEJČIĆ: Žene znaju zašto idu na pobačaj, ne treba im ni svećenik a ni Vidović-Krišto

Novinarka i aktivistica Marinella Matejčić objavila je na Twitteru šokantnu, ali i tužnu istinu o svojem životu, reagirajući na izjavu novopečene saborske zastupnice iz Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto.

”Mene je mama htjela pobaciti. Ali nije mogla jer je bilo prekasno, no veze u bolnici i sve zajedno i krenula je prema komisiji. Prijateljica ju je zaustavila. Imala sam takvo užasno djetinjstvo da ju uopće ne krivim što nije željela donijeti dijete na svijet.

I radi toga, kao i situacije u kojoj sam se sama našla s 23 godine, aktivno radim na tome da svaka žena ima pravo odabira i mogućnost prekida trudnoće ako je svjesna da nije spremna i/ili ne želi biti majkom”, napisala je.

Matejčić je potom i dodala: “Rado bi ugostila Vidović Krišto u radio emisiji da porazgovaramo o tome kako je to “preživjeti pobačaj” i što nedostupnost istog čini ženama i obiteljima. Kako ljudi gladuju, kako djeca umiru, kakve ožiljke to ostavlja na dušu i tijelo svih uključenih. Ona je ta koja pobačaj naziva ideologijom i onda se trsi nekom inteligencijom. Pobačaj je medicinska usluga. Žene koje zatraže pobačaj znaju zašto su ga zatražile, ne treba im ni svećenik ni ginekolog objašnjavati da je za njih bolje da to ne naprave. Niti Vidović Krišto”.

Podsjećamo, Vidović Krišto bi trebala voditi saborski Odbor za obitelj i mlade, a u srijedu ujutro je na ulasku u Sabor, među ostalim, poručila: ”Kad narod čuje svjedočanstva, dići će se protiv pobačaja!”

Komentiraj