NOVINAR MAZZOCCO: Policija je zaprimila moju prijavu protiv Medveda

Podijelite članak

tomo medved

Nastavlja se afera oko telefonskog razgovora u kojemu je ministar branitelja Tomo Medved prijetio novinaru portala Index Vojislavu Mazzoccu.

Izvor: Media servis

Ministar je novinara nazvao nakon napisa da mu je sin preko veze zaposlen u tvrtki AKD, koja je dobila posao zaštite ministarstva branitelja.

Ministar Medved, nakon objave da je novinaru Mazzoccu kazao da će se u njemu probuditi vojnički duh nastavi li pisati o njegovom sinu, izdao je priopćenje u kojemu tvrdi da to nisu bile prijetnje. Mazzocco ga je ipak prijavio policiji.

“Policija je zaprimila moju prijavu, međutim nikakvu povratnu informaciju od njih nemam. Rekli su da će najvjerojatnije obaviti razgovor s ministrom”, rekao je Mazzocco za Media Servis.

Dok se taj razgovor iščekuje, resorno ministarstvo se u priopćenju ogradilo od tvrdnji da je ministar novinaru prijetio.

“Slobodno novinarstvo jedna je od vrijednosti za koju su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu i ministar Medved bi bio zadnji koji bi ugrožavao i žao mu je što je njegov razgovor s novinarom portala Index.hr tako doživljen.”

Novinar Mazzocco odgovor Ministarstva branitelja ne smatra isprikom i ne odustaje od prijave.

“Priopćenje ministra ni slučajno nisam doživio kao ispriku jer to ono nije. On kaže da prijetnje nije bilo, a bilo ih je. Isprika njegova mi niti ne treba, što će mi, ja samo želim da policija odradi svoj posao”, dodao je Mazzocco.

Reakciju Tome Medveda osudila je i oporba, SDP traži njegovu ostavku. Nekadašnji ministar branitelja iz njihovih redova, Predrag Matić za MS kaže:

“Nikad se ne služim niti bih se služio takvih rječnikom niti takvim izrazima jer da nema novinara, većine vas novinara, situacija bi u ovoj našoj jadnoj zemlji bila još gora.”

“Nisam prijetio ni u kojem slučaju”, rekao je danas novinarima ministar Medved te dodao da nije o tome razgovarao s premijerom Plenkovićem.

“Naglašavam nisam prijetio niti u kojem slučaju. Pozvao sam poštovanog gospodina da kritički prati ono što radim, mene kao osobu, moje odluke, dužnost koju obnašam”, rekao je Medved.

Komentiraj