NOVI VELIKI USPJEH: Tin Srbić osvojio Svjetski Challenge kup

Tin Srbić treću godinu zaredom ukupni je pobjednik Svjetskog Challenge kupa na preči. Tijana Korent druga je na preskoku u 2023. godini.

Izvor: Media servis

U spektakularnom finalu prepune Accor Arene u Parizu, aktualno olimpijsko srebro i prvak Europe na preći zauzeo je peto mjesto, dok je Tijana Korent bila šesta. Tin je u 31. finalu Svjetskog kupa izveo svoju najjaču vježbu sa startom 6.3, no dogodila mu se pogreška pred kraj vježbe, a onda i pad na saskoku zbog čega je završio kao peti sa 13.100 bodova. Slavio je Tajvanac Chia-Hung Tang sa 14.950 (start 6.3).

“Jako dobro sam krenuo u vježbu, do sada najbolje u ovoj sezoni povezao kombinacije Tkačeva i Adleras pola okreta u pruženi Piatti. Stvarno je bilo jako dobro. Nakon toga je išao Kolman. Imao sam snage,ali jednostavno, krivo sam procijenio, približio ga i to mi je uzelo svu snagu, skinulo barem 8 desetinki. Onda sam na kraju vježbe od umora krivo procijenio saskok”, rekao je Srbić.

Bez obzira na peto mjesto, Tin je osvojio Challenge kup.

“Iskreno, nisam prije dolaska u Pariz niti provjeravao što mi treba da bih pobijedio. Lijepo iznenađenje na kraju bez obzira na malo lošije finale nego inače. Lijepa nagrada za nastaviti sada još tjedan danasa završnim pripremama za Svjetsko prvenstvo. Stvarno se nadam da ću ovu vježbu u Belgiji izvesti kak’spada i boriti se za finale”, poručio je Srbić.

Tijana Korent do šestog mjesta u svom 45. finalu Svjetskog kupa u karijeri i drugog mjesta u ukupnom poretku preskokašica ove sezone u Challenge kupu došla je zahvaljujući dva vrlo dobro odrađena skoka (12.800 i 13.100) i ukupno 12.950 bodova. Slavila je Meksikanka Alexa Moreno (14.075), a trofej za ukupnu pobjedu Tijani je uzela Srebrna Australska Georgia Godwin.

“Zadovoljna sam s odrađenim finalom. Bilo je bolje nego u kvalifikacijama. Ponosna sam i sretna što sam na ovako velikom natjecanju i na ovako velikoj pozornici odradila svoje skokove i ostala mirna”, rekla je Korent.

Tin Srbić, Filip Ude i Tina Zelčić neće imati pauzu sljedećih tjedana, jer oni su hrvatski predstavnici na SP-u u Antwerpenu put kojeg kreću 25. rujna. No, gimnastičari još trebaju odraditi i finale CRO-GYM lige koje ih čeka u subotu, 23. rujna u SC Lučko.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!