NOVI USPJEH ZA DINU LEVAČIĆ: Nominirana za plivačicu godine u otvorenim vodama

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić nominirana je za plivačicu godine u otvorenim vodama u svijetu od strane Međunarodne asocijacije daljinskog plivanja.

Izvor: Media servis

Levačić se svojim ovogodišnjim rezultatima sa samo 26 godina našla u konkurenciji olimpijskih i svjetskih prvakinja Ane Marcele Cunhe i Sharon van Rouwendaal, legende ovog sporta Sarah Thomas, Barbare Hernandez i ostalih plivačica u borbi za nagradu najbolje.

Dina je preplivala Gibraltarski tjesnac s vremenom 3 sata i 3 minute, što je drugo najbolje žensko vrijeme i jedanaesto ukupno. Isplivala je i 35 kilometara široki Sjeverni kanal između Škotske i Sjeverne Irske za 10 sati i 26 minuta, pa joj je time ostao za isplivati još samo jedan kanal u osvajanju Oceans Seven.

Plivanje preko najopasnijih oceanskih kanala na svijetu ili Oceans Seven plivački je ekvivalent uspona na sedam najvećih vrhova svijeta. Splićanka je, uz spomenute tjesnace, dosad preplivala još i kanal La Manche između Engleske i Francuske, kanal Catalina između otoka Catalina i kopna Kalifornije, Kanal Molokai između Molokaija i Oahua na Havajima, te Kanal Tsugaru između Honshua i Hokkaida u Japanu.

Levačić do krune ostaje još svladavanje Cookova prolaza između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda. Ovaj 23 kilometra širok prolaz do danas su samo 103 osobe uspjele preplivati, a hipotermija i promjena vremenskih uvjeta tijekom preplivavanja najčešći su razlozi zbog kojih pokušaji ne uspiju.