NOVI TRENER DINAMA: Kako Željko Sopić vidi utakmice s Lokomotivom i Juventusom?

 

GNK Dinamo
GNK Dinamo

Dan uoči prvenstvenog ogleda s Lokomotivom u Kranjčevićevoj (petak, 23.9., 18h) novinarima se na konferenciji za medije obratio trener Željko Sopić.

– Čeka nas prvenstveni ogled s Lokomotivom. To nam je prva prvenstvena utakmica nakon Rijeke i nakon tri poraza u nizu. Naravno da neće biti lagano, ali gotovo sam uvjeren da ćemo postići rezultat koji nas zadovoljava, a to je pobjeda. Svejedno hoće li to biti ”pola – nula” ili 5:0, sutra se piše samo pobjeda.

Kakvo je stanje u momčadi? – Karimi i Matel su još uvijek ozlijeđeni, Stojanović ima manjih problema i mislim da neće biti u kadru za utakmicu u Kranjčevićevoj. Ostali su igrači svi zdravi i spremni za Lokomotivu.

Jedno od pitanja novinara bilo je vezano za fizičku spremu prvotimaca Dinama: – U klubu imamo ljude zadužene za fizičku pripremu, ali naravno da ću ja određivati što će se, kad i koliko raditi. Ne treba pričati samo o tome tko koliko trči. Imam svoj stav koji ću provoditi jer mi smo nogometaši, a ne atletičari. Za one koji tako ne misle postoje atletski mitinzi.

Kako se trener snašao na klupi Modrih kao glavni trener? – Moja vizija je da igrači moraju raditi ono što im ja kažem. Ne treba raspravljati o mladim ili starim trenerima i tko je sposoban. Postoji trener koji zna i koji može ostvariti viziju, a postoji i onaj koji ne zna – rekao je Sopić pa nastavio: – Poznajem dobro igrače, ali ne iz ove perspektive. Mislim da smo se podignuli po pitanju emocija i raspoloženja, ali sve će se vidjeti sutra u Kranjčevićevoj.

Prva je utakmica protiv Lokomotive, a zatim slijedi nogometni spektakl s velikim Juventusom: – Igrači znaju da je utakmica s Lokomotivom najvažnija utakmica u sezoni. Nisam im riječ rekao o Juventusu niti razmišljam još o tome. Naravno da ih pratim, ali Lokomotiva nam je stvarno najvažnija i samo kroz dobru igru i dobar rezultat možemo privući navijače na stadion. Ne mogu razmišljati unaprijed – rekao je trener za kraj.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!