NOVI ŠOK IZ NAŠE BOLNICE: Vezani petomjesečni blizanci u zapuštenom stanju

Podijelite članak

Pravu je buru izazvao i još jedan slučaj iz naših bolnica, otkako je na Facebooku objavljeno nekoliko fotografija dviju beba iz bolnice Fran Mihaljević, koje su u zapuštenom stanju.

Uz fotografije na Facebooku stoji: “Majka blizanaca starih 5 mjeseci, primorana je ostaviti dječicu u rukama “profesionalnih” djelatnike bolnice radi starije kćerke koja ima epilepsiju i nitko ne može biti s njom.

Ono što je zatekla u posjeti svojim blizancima je više nego ŠOKANTNO!!!

Kada je probala pričati sa sestrama u bolnici one su joj odbrusile jer ih je omela u ispijanju kave!

Bebice stare 5 mjeseci vezane su za krevetiće zbog infuzije, popišane i pokakane i to u tolikoj mjeri da guza i svi intimni djelovi izgledaju kao žive rane! U stvari pa to i jesu žive rane! možete li zamisliti kakvu bol i traumu prolaze ove bebice??? Oko ruku imaju role od wc papira!!! Da napomenem da su to bebe palčići rođene sa svega 1kg! Oni koju trebaju posebnu njegu! Bebice imaju rota virus i gripu tipa A”.

Na sve je za za Vijesti.hr reagirala Alemka Markotić, ravnateljica klinike ‘Fran Mihaljević’:

“S obzirom da u ovom slučaju ima elemenata kaznenih djela, slučaj smo prijavili policiji i prepustit ćemo nadležnima da odrade svoj posao. Dakle, u ovom slučaju, osoba koja je fotografirala djecu i objavila fotografije nije roditelj te djece. Nadalje, počeli smo dobivati prijetnje smrću, pa smo kao bolnica sve prijavili policiji”.

Sada je u cijeli slučaj uključen i DORH, jer ih je ravnateljica zvala zbog prijetnje smrću liječnicima na društvenim mrežama.

Iz Klinike Fran Mihaljević su priopćili: “Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti, hiperemija i iritacija kože.

Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica”, navodi se u priopćenju koje potpisuje ravnateljica Klinike prof. dr. sc. Alemka Markotić, dr. med.

Oglasilo se i Ministarstvo zdravstva: “Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”.

djeca, faksimil,bebice, bolnica

Komentiraj