NOVI POTHVAT BABIĆA: Osnivač Indexa pokrenuo Taste Atlas – prvi svjetski atlas lokalne hrane

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

TasteAtlas je prvi svjetski atlas lokalne hrane, koji ima na stranicama više od 9000 tradicionalnih jela i pića te lokalnih namirnica, te desetke tisuća autentičnih restorana preporučenih od strane gastro profesionalaca, a pokrenuo ga je Matija Babić, osnivač Indexa.

Među 9000 jela nalazi se i 245 hrvatskih jela i namirnica, koje možete pregledati i ocijeniti na adresi: www.tasteatlas.com/croatia

“Ako putujete u Beč, Michelin će vam preporučiti visoku autorsku kuhinju, TripAdvisor najpopularnije pizzerije i slastičarne u centru grada. Mnogi putnici žele upoznati kulture kroz tradicionalnu hranu, i njima TasteAtlas pruža informaciju o tom koja se lokalna jela jedu u Beču i Austriji, koji se sirevi jedu, koja se vina piju. Osim toga, informirat ćemo vas i gdje ta jela pojesti po mišljenju gastro profesionalaca”, rekao je Babić, kako piše Index.

Na stranicama se nalazi i 245 hrvatskih jela i namirnica, koje možete pregledati i ocijeniti na adresi: www.tasteatlas.com/croatia

TasteAtlas neće stati na spomenutih 9000 jela, o čemu Babić kaže: “TasteAtlas nikad ne može biti završen projekt. Deseci jela dodavat će se svakodnevno. Otvoreni smo za sve prijedloge, informacije i fotografije”.

TasteAtlas, web startup pokrenut iz Bugarske, naišao je na oduševljenje desetaka svjetskih medija, od globalnih Mashablea i Travelera do najčitanijih dnevnih novina Južne Amerike, Clarina.

“Davanja na plaće u Bugarskoj niža su nego u Hrvatskoj na studentske ugovore”, objasnio je Babić zašto je za sjedište kompanije odabrao Bugarsku.