NOVI ODVJETNIK: Zdravka Mamića zastupat će Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša

Odluka je to donesena prije 16. siječnja kada se suđenje za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz zagrebačkog Dinama vraća na početak, javlja Danas.hr.

Braća Mamić neće biti prisutni na sudu jer su u bijegu u BiH, a ta država odbila ih je izručiti.

“Slučaj sam preuzeo po zahtjevu i molbi gospodina Zdravka Mamića koji mi je ponudio da uđem u obranu. Njega u ovom trenutku u tom postupku brani branitelj koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti i koji bi, s obzirom na to da je Zdravko Mamić izabrao mene kao svog branitelja, trebao biti razriješen te dužnosti, a ja bih kao izabrani branitelj s pripremom obrane trebao i voditi obranu u tom postupku”.

Na upit o tome hoće li biti spreman do 16. siječnja kada suđenje opet počinje Glavaš odgovara kako je zatražio odgodu jer mora pročitati i proučiti spis od nekoliko desetaka tisuća stranica i nadam se da će mi sud udovoljiti i da će odgoditi dosada zakazane rasprave i da će nakon nekog primjerenog roka ponovno zakazati rasprave nakon što se detaljno upoznam sa samim spisom”.

Inače, osam je puta bilo zakazivano ročište za suđenje braći Mamić zbog izvlačenja novca iz Dinama. Prva i jedina rasprava održana je 3. ožujka 2021. godine. U novoj rundi očekuje se ispitivanje 180 svjedoka.