NOVI MINISTRI U VLADI: Hoće li Plenković zamijeniti Ćorića hvaljenim Filipovićem?!

Nakon što se već mjesecima u javnosti govori o odlasku nekih ministara i rekonstrukciji Vlade, sada je to najavio i premijer Andrej Plenković, iako ne otkriva imena onih koji odlaze, kao ni onih koji će ih zamijeniti.

Sve bi trebalo biti gotovo s rekonstrukcijom nakon Uskrsa, jer kako je rekao Plenković, mora i sam još dobro sve preispitati.

Za to vrijeme se nagađa o tome tko će sve otići, a sugovornik blizak Plenkoviću za Jutarnji list je rekao kako vjerojatno odlaze Aladrović, Milošević, Ćorić i Tramišak, a što će biti s Mariom Banožićem i Marijom Vučković, to će se još vidjeti. Otvoreno je i pitanje Vilija Beroša.

Ono što je sigurno, ministri neće više biti USKOK-ovi osumnjičenici Boris Milošević i Josip Aladrović, izgledno je da ministar gospodarstva i održivog razvoja više neće biti ni Tomislav Ćorić, a Plenković se očito želi riješiti i ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.

Umjesto Miloševića spominju se Spomenka Đurić, aktualna državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, koja je na toj dužnosti još od 2016., te Snježana Vasiljević, profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu. Obje su bliske SDSS-u, ali nisu formalno članice stranke.

Kao mogući Ćorićev nasljednik spominje se Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba na prošlim izborima, koji je prošao vrlo loše.