NOVI MINISTAR VEĆ KAZNENO PRIJAVLJEN: Prijavili ga radnici HZMO-a i Živi zid

Nakon što je premijer Andrej Plenković najavio da će na poziciju ministra rada doći ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović, saborski zastupnik Živog zida Damjan Vucelić je izjavio da je prošle godine Živi zid, kao i radnici HZMO-a podnijeli kaznene prijave protiv njega i da je USKOK pokrenuo istragu.

“Mi smo ga prijavili za zlupotrebu u postupku javne nabave, za zloupotrebu položaja i ovlasti, za nezakonito pogodovanje za tregovanje utjecajem i za zločinačko udruživanje.

Takav čovjek koji je u to vrijeme bio direktor HZMO-a će sutra postati ministar na izvanrednoj sjednici Sabora”, prenosi Media servis.

Valja i dodati da se našao već i na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Naime, u njegovu imovinsku karticu upisan je i automobil Smart ForTwo iz 2015. koji je u vlasništvu supruge, procijenjen na 60 tisuća kuna.

Zbog tog automobila Aladrović se našao na meti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer ga do 14. travnja ove godine nije unio u imovinsku karticu.

Supruga je novi automobil kupila godinu ranije, no kako se ta promjena nije našla u njegovoj imovinskoj kartici, Povjerenstvo je u svibnju pokrenulo postupak protiv Aladrovića.

Pri dolasku u Banske dvore novinarui su ga pitali s koliko se godina učlanio u HDZ, a budući ministar rada rekao je da je to bilo jako davno.

“Sa svojih 16 ili 17 godina”, kazao je.

A mladi je ministar sin Marijana Aladrovića, bivšeg HDZ-ovog požeško-slavonskog župana, predsjednika Gradskog vijeća Pleternice i voditelja podružnice Hrvatskih šuma u Požegi.

Inače, doznaje se kako je USKOK odbacio prijave protiv Josipa Aladrovića, a zašto je tome tako odgovorila je za N1 televiziju zamjenica ravnateljice USKOK-a Nataša Đurović.

“Nakon zaprimanja kaznene prijave ovaj Ured je policiji naložio provođenje izvida tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori. Provedenim izvidima utvrđeno je kako nema osnovane sumnje da bi bila počinjena prijavljena kaznena djela niti bilo koje drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti. Stoga je 10. travnja 2019. ovaj Ured donio rješenje o odbačaju kaznene prijave o čemu je Živi zid obaviješten kao podnositelj”.