NOVI MINISTAR: Ja nisam mađioničar, budu li svi u krizi niti nama neće biti super

Vjerojatni novi ministar financija Marko Primorac pred saborskim Odborom za financije odgovarao je na pitanja zastupnika o brojnim temama vezanim uz inflatorni pritisak, pomoći građanima i gospodarstvenicima kao i sustavu zdravstva koji grca u dugovima.

Izvor: Media servis

Činjenica je da rashodi za zdravstvo rastu, kaže Primorac dodajući da vidi mogućnost uštede.

“…da se vidi koliko to stvarno nedostaje zdravstvenom sustavu i da se to ugradi na neki način u proračune za sljedeću godine i da ne bude nekih iznenađenja. Pri tom mislim da je doista ključno u zdravstvenom sustavu obaviti sva ona operativna i tehnička restrukturiranja, promjene cijele paradigme poslovanja zdravstvenog sustava, objedinjeni sustavi javne nabave, uštede. Postoji niz mjera kojima se mogu te uštede ostvariti.”

Po svemu sudeći, novi ministar financija Marko Primorac, glasanje o kojem će sutra biti u Saboru, pred nadležnim je Odborom odgovarao na pitanja zastupnika o idejama i planovima za obranu građana, poduzetnika i same države od inflatornog udara. Primorac je nastojao ostaviti dojam samouvjerenosti i realnog pogleda na aktualnu situaciju kako u zemlji tako i u svijetu.

“Ja nisam mađioničar i ukoliko se dogodi da će europsku ekonomiju pogoditi kriza, pa čak i razvijene zemlje Njemačku i tako dalje, recesija, to će se sigurno preliti i na Republiku Hrvatsku, tu nema dileme. Dakle, ne mogu nikome obećati ako svi oko nas budu u krizi da će nama biti super, sigurno neće, ali sam isto tako uvjeren da ću se u postojećim okolnostima nositi s izazovima bolje nego netko drugi.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!