NOVI DETALJI U SMRTI U OSIJEKU: Zna se tko je preminula – živjela nedaleko od mjesta stradanja

Ilustracija
Ilustracija

Utvrđen je identitet žene čije je mrtvo tijelo u ponedjeljak u jutarnjim satima pronađeno u dvorištu tzv. željezničarske kućice u Vukovarskoj ulici 33, u Osijeku.

Utvrđeno je da se radi o 77-godišnjakinji koja je živjela nedaleko od mjesta gdje je pronađena mrtva, u Vukovarskoj ulici.

Iako je obdukcija napravljena istoga dana kada je pronađena, idenitet Osječanke nije bilo lako utvrditi, jer kod sebe nije imala nikakve dokumente, a obitelj Turza, u čijem dvorištu je pronađena, nije znala tko je ona. Istražitelji su u potrazi za njezinim identitetom pretražili baze podataka nestalih osoba te ispitivali građane u blizini gdje je pronađena. Međutim, više od tri dana nitko nije znao tko je ona.

Na sebi je u trenutku pronalaska imala odjevenu lakšu ljetnu odjeću i bila je bosa, a zašto je izišla iz svog stana i kada, te kako je došla do dvorišta koje se nalazi 300-tinjak metara od njezine zgrade, i dalje je misterij. Policija i dalje nastavlja istragu u vezi s ovim slučajem da bi se dobili odgovori na sva navedena pitanja koja su ostala iza preminule 77-godišnjakinje, piše Glas Slavonije.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 7.10 sati, Matija Turza krenula je u svoje dvorište kada je vidjela tijelo. Iako potresena u prvi tren je pomislila da je riječ o lutki, no pozvala je supruga Zdenka da provjeri. Kada je Zdenko izišao iz kuće vidio je da se radi o mrtvom tijelu njima nepoznate žene.

Ubrzo su stigli policajci, forenzičari i zamjenik županijske državne odvjetnice i počeo je očevid koji je trajao više od tri sata. Nakon što su prikupljeni dokazi s tijela tada još nepoznate žene, te iz dvorišta, tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar na obdukciju. Obdukcijom je utvrđeno da je preminula prirodnom smrću, odnosno uzrok smrti bilo je zatajenje rada srca i pothlađivanje.