NOVI ALBUM: Raspjevani tenor Tvrtko Stipić oduševio na promociji “Ima dana”

Novi studijski album Tvrka Stipića, poznatog tenora zagrebačke opere, predstavljen je u Klubu Kazališta Komedija (bivša Kontesa). Album “Ima dana” sadrži 12 starogradskih pjesama i romansi koje je producirao Toni Eterović.

Na Stipićevoj promociji prateći orkestar nastupio je u sastavu: Antonio Vrbički – harmonika, Josip Mimica – klarinet, Toni Eterović – klavir, Josip Novosel – violina, Tihomir Novak – kontrabas i Bruno Vuger – gitara.

“U vrijeme korone nije bilo nikakvih događanja, gaža, predstava i slično, pa mi je pala na pamet ideja da snimim album starogradskih pjesma i romansi. U dogovoru sa glazbenim producentom Tonijem Eterovićem sastavio sam program za ovo izdanje. Nakon toga krenuli smo u realizaciju cijele priče. Želja mi je bila da sve te stare i antologijske melodije malo osvježim sa novim aranžmanima i obradama te da im dam novi život i da ostanu u našem društvu za buduće generacije. Ovim pjesmama htio bih ljude vratiti u vrijeme kad su svi imali više ljubavi i razumijevanja jedni za druge, više se družili, ljepše živjeli. U svemu tome pomogao mi je moj prateći bend Tango Appassionato i Oridano Gypsy Jazz Band”, navodi Tvrtko.

Foto: Filip Bušić

Izvedbe Tvrtka Stipića, kao i pratećeg orkestra bile su zaista nenadmašne i u prepunoj Kontesinoj klupskoj dvorani atmosfera je bila odlična. Publika je izvođače ispratila dugotrajnim aplauzom i pozivima na bis pa je izvedeno još nekoliko neplaniranih skladbi. Poznate starogradske pjesme “Ima dana”,  “Mislio sam da je život” i “Te tvoje oči zelene” u  uzbudljivoj gypsy jazz obradi na ovom izdanju, kao i uživo, zaista zvuče odlično i drugačije su od svega na što smo u tom glazbenom žanru do sada navikli slušati.

Album je  dostupan u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna i na webshopu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!