NOVE OPTUŽNICE: Dali lažni iskaz – nisu vidjeli kako Daruvarac mlati djevojku

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv četvero okrivljenika zbog davanja lažnog iskaza.

Tako stoji na njihovim službenim stranicama, a riječ je o osobama koje su bile u kafiću kada je nasilnik Darko Kovačević Daruvarac prošloga ljeta suludo mlatio 18-godišnju djevojku.

U priopćenju se dalje kaže: Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana, odnosno protiv 27-godišnjakinje, 27-godišnjaka, 40-godišnjakinje i 26-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona. (21. 3. 2019.)

Optužnicom im se stavlja na teret da su 9. siječnja 2019. na ročištu nadležnog suda u Zadru; iako su kao svjedoci upozoreni da su dužni govoriti istinu, da ne smiju ništa prešutjeti te da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, u vezi događaja od 13. lipnja 2018. kada je u caffe baru okrivljenik udarao oštećenicu; iskazali da nisu vidjeli kada je okrivljenik udarao oštećenicu, iako su bili svjesni da to nije istina, budući da je na snimci video nadzora caffe bara vidljivo da su svi bili u neposrednoj blizini okrivljenika i oštećenice u vrijeme dok je okrivljenik više puta udario oštećenicu, kako rukama, tako i nogama u glavu i tijelo”.