NOVE MJERE U ĐAKOVU: Javna okupljanja odgođena na 14 dana, odgođene krizme i pričesti

U Osječko-baranjskoj županiji 7 je novih slučajeva koronavirusa, sve osobe su iz Đakova. Uvedene su i nove mjere za grad, potvrdio je načelnik đakovačkog Stožera Antun Galić.

Izvor: Media servis

“Javnih okupljanja na području Grada Đakova, držimo se za sljedećih 14 dana, do daljnjega neće biti. Na ulazu u trgovinama vršit će se dezinfekcija, reduciran broj kupaca, svi ugostiteljski objekti moći će raditi samo do 24 sata. U narednih 14 dana odgođene su sve krizme i pričesti, a misna slavlja će se organizirati gdje su uvjeti mogući na otvorenom.”

Mjere će vrijediti iduća dva tjedna, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

“Pratit ćemo situaciju, mjere se donose na 14 dana, koordinacija između đakovačkog i županijskog stožera će biti stalna, sve što zaključimo danas šaljemo nacionalnom stožeru da daju mišljenje na mjere.”

​Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić poručio je da je situacija ozbiljna, ali ipak nije alarmantna.

“Samo odgovornim ponašanjem i smirivanjem situacije možemo pridonijeti tome da se ne dogodi daljnje širenje koronavirusa. Samo 7 novozaraženih u Đakovu ulijeva nam optimizam da će se situacija odvijati u smjeru koji svi očekujemo.”​

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić poručio je da neće doći do ponovnog zatvaranja.

“Karantena ne dolazi u obzir, o tome se ne razgovara, život se mora nastaviti dalje. Ono iz ožujka kada je sve stalo se više neće dogoditi”

Komentiraj