NOVE CIJENE GORIVA: Benzin najskuplji od sredine prosinca – dizel jeftiniji

benzin, gorivo

Šesti tjedan za redom u Hrvatskoj rastu cijene benzina. Cijena litre eurosupera 95 od utorka je viša za 8 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,81 do 8,85 kuna, ovisno o kompaniji.

U posljednjih šest tjedana, litra benzina poskupila je ukupno 69 lipa zbog čega je prosječni spremnik od 50 litara skuplji za 34,5 kuna. Također, litra eurosupera 95 trenutno je najskuplja u posljednja tri mjeseca.

No, drugi tjedan zaredom padaju cijene dizelskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info cijena litre eurodizela pala je 3 lipe i sada se prodaje u rasponu od 7,76 do 7,77 kuna. Isto tako, razloga za blago zadovoljstvo imaju i vozači koji koriste autoplin.Cijena se na većini postaja kreće oko 3,83 kune.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu. Prosječni tečaj dolara nastavio je padati, treći tjedan zaredom. Tako je prošloga tjedna skliznuo 1,13 posto, što je i dovelo do jeftinijeg dizelskog goriva.

Komentiraj