NOVAK ĐOKOVIĆ: Nekima je smetalo što sam navijao za Hrvatsku, ali osjećam da su oni moji

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković dao je ekskluzivni intervjuu za IN magazin i GOL.hr. a s njim je u Madridu razgovarala Fani Stipković.

Mnogi ne znaju kako Novak po majčinoj strani vuče korijene iz Hrvatske, a o tome je rekao: “Majka je rođena u Beogradu, ali njeni roditelji dolaze iz Hrvatske, baka i deka su iz Vinkovaca zapravo cijela babina obitelj dolazi otuda i tamo i dalje imam rodbinu. Nisam dugo bio. Bio sam posljednji put u Vinkovcima ima više od 10 godina”.

Rekao je i kako ima želju u budućnosti opet posjetiti rodbinu, a kako piše Dnevnik.hr ovog bi ljeta opet želio na naš Jadran. “Meni, ali i mnogima je hrvatska obala najljepša na svijetu. Jesam obišao dosta zemalja, ali nekako tamo se čovjek najljepše osjeća… uvijek su me ljudi na lijep način primali i uvijek sam bio dobrodošao”.

Foto: Dana Anders
Foto: Dana Anders

Podsjetio je i na dane Svjetskog nogometnog prvenstva kada je bodrio hrvatsku reprezentaciju. “Ja jesam u nekim medijima bio jako osuđivan zbog podrške hrvatskoj reprezentaciji, ali mi nije smetalo”, rekao je Novak. “Ja svjesno radim neke stvari jer sa svojim imenom i svojim utjecajem mogu doprinijeti pozitivnoj energiji. Svatko se razlikuje, ali meni je to bilo logično. Koga ću podržavati ako ne Hrvatsku? Osjećam da su oni i moji. Imam taj dio i u obitelji, tako sam se uvijek osjećao. Ja poštujem da će to nekima smetati, ali neka oni poštuju i moj izbor…”

Komentiraj