NOVA UPOZORENJA: Moguće opet nevrijeme s tučom i udarima vjetra

Vrijeme je promjenjivo i stižu ponovno upozorenja Estofexa i Metoalarma na nove promjene vremena i novu jaku tuču koja se očekuje.

Zbog mogućih izraženih pljuskova s grmljavinom, osobito u sjevernijim područjima gdje je vjerojatnost grmljavine veća od 60 posto, Metealarm je za danas izdao žuto upozorenje sjever i sjeveroistok zemlje te zapadnu obalu Istre.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, stoji u upozorenju Metoalarma.

Estofex, europski sustav za upozorenje na oluje, također je izdao upozorenje drugog stupnja za sjeverne dijelove Hrvatske uglavnom zbog očekivanih jakih udara vjetra i velike do vrlo velike tuče.

Smirivanje se ne očekuje niti sutra kada je na snazi narančasto upozorenje za sjeverne dijelove Hrvatske, a žuto za Karlovačku regiju i Kvarner.

Prognoza za danas

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuje pretežno sunčano, ali i nestabilno. Uz više oblaka moguća kiša ili pljuskovi s grmljavinom, uglavnom poslijepodne u gorju i Slavoniji te na sjevernom Jadranu gdje su mogući lokalno i ujutro.

Navečer i u noći na ponedjeljak sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom i izraženim pljuskovima s grmljavinom, a moguće je lokalno i nevrijeme.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu većinom jugo i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 34 °C.