NOVA TEORIJA ZAVJERE: Postoji li veza između požara u londonskom tornju i napada na WTC u New Yorku?

Podijelite članak

TERORIZAM I ŠKOLA: Džihadisti nisu neobrazovani - zašto je među njima najviše inženjera?

Stravičan požar u stambenom neboderu Grenfell Tower u Londonu donio je smrt za oko stotinjak ljudi, ali i zagolicao maštu javnosti diljem planete poput virusa, zbog jednog detalja.

Naime, toranj je gorio više od 24 sata, tijekom čega je poginulo na desetine ljudi, dok ih je gotovo isto toliko ozlijeđenih i nestalih.

Međutim, kada je vatra ugašena, toranj se nije srušio, već je ostao stajati na mjestu gdje je i bio prije požara.

Ovaj detalj sam po sebi i nije pretjerano interesantan, osim kad se u obzir uzme jedan sličan toranj, koji je također gorio, ali se na kraju ipak srušio.

london, požar, neboder

Riječ je o tornju 7, World Trade Center, smještenom u donjem Manhattanu u New Yorku, koji se srušio praktično do temelja, kada je 9. studenoga izveden teroristički napad Al-Quaede.

Prema službenom izvještaju Nacionalnog instituta za tehnologiju (NIST) toranj WTC-a u New Yorku se srušio “zbog brojnih unutarnjih požara kojI su oštetilI potporne stupove”.

Ovakvo objašnjenje golemi dio javnosti u SAD nikada nije prihvatio kao istinitu činjenicu, pogotovo kada se cijela situacija usporedi sa onom u Londonu, gdje je toranj izgorio, ali se nije srušio.

 

Komentiraj