NOVA ŠKOLA U ZAGREBU: Bit će u Jakuševcu – vrijedna je više od 13 milijuna eura

Otvoreni su radovi na novoj OŠ Jakuševec u Zagrebu, školi čija se gradnja obećava zadnjih 30 godina!

Škola će biti velika, za 600-700 učenika, vrijedna je više od 13 milijuna eura, a plan je da bude spremna za početak školske godine 2024./2025.

Nova škola će rasteretiti školsku zgradu u Dugavama, u kojoj u I. OŠ Dugave i OŠ Frana Galovića ide čak 1.200 učenika.

Ba Facebooku gradonačelnik Tomislav Tomašević piše:

“Od lipnja 2021. kada smo preuzeli upravljanje Gradom, završeni su radovi na čak 12 odgojno-obrazovnih objekata – jednom dječjem vrtiću, osam osnovnih škola, dvije srednje škole i jednom učeničkom domu, a samo u tih 12 objekata uloženo je 100 milijuna eura. Trenutno su u tijeku radovi na još šest škola (GŠ Blagoja Berse, Gimnazija Tituša Brezovačkog, OŠ Jure Kaštelana, PŠ Kupinečki Kraljevec, OŠ Ante Kovačića i OŠ Bukovac), vrijednosti 58 milijuna eura, i sve će biti spremne do rujna ove godine, za novu školsku godinu.

Uz to, pripremamo gradnju i dogradnju niza škola koje planiramo prijaviti za EU sufinanciranje putem NPOO natječaja za prelazak na jednosmjensku nastavu. Ako propozicije natječaja budu takve da će EU sufinanciranje biti 50 ili 75%, prijavit ćemo projekte za čak 10-15 škola.

Nijedna vlast u Gradu Zagrebu nije ovoliko ulagala u odgoj i obrazovanje, izgradnju i dogradnju škola i vrtića, ali i modernizaciju i poboljšanje materijalnih uvjeta i uvjeta rada. To radimo zato što je ulaganje u djecu, u ljude, u obrazovanje, jedan od osnovnih pokretača razvoja”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!