NOVA PROVOKACIJA: Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima, gdje je počinio zločine

vojislav šešelj
Foto. Facebook

Čelnik SRS-a Vojislav Šešelj ne prestaje s ludostima i provokacijama, pa je sada kupio kuću u Hrtkovcima, gdje je, po presudi suda u Haagu, počinio zločine protiv čovječnosti i dobio kaznu od 10 godina zatvora.

Kako saznaje Blic, kupio je kuću koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom centru tog vojvođanskog sela, na svega 300 metara od katoličke crkve Svetog Klimenta. Kuća je kupljena na ime njegovog sina Mihaila. I mještani sela kažu kako su Šešelja vidjeli dok je razgledavao kuću.

Kako ima namjeru kupiti nekretninu u mjestu gde je počinio zločin, moglo se i naslutiti, piše Bic. Prilikom gostovanja na jednoj lokalnoj televizij izjavio je da će se na osuđujuću presudu pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove u Haagu žaliti, kao i da će u Hrtkovcima otvoriti ured Komiteta za obranu dr. Vojislava Šešelja. Nepoznato je koliko je platio kuću, ali cijena sličnih nekretnina je između 20.000 i 30.000 eura.

Šešeljev postupak ne čudi, jer je više puta pokazao kako je spreman na sve. Nakon osuđujuće presude u Haagu najavljivao je i da će ponoviti ratne zločine u Hrtkovcima, a nakon toga i da će 6. svibnja u tom mjestu, koje se nalazi u blizini Rume, napraviti veliki miting. No, zaustavljen je u Jarku, ispred policijske blokade na putu ka Hrtkovcima.

 

 

Komentiraj