NOVA PJEŠAČKA ZONA: Stara Vlaška u Zagrebu poklon je pješacima

Stara Vlaška danas i službeno postaje pješačka zona, a u okviru projekta smanjenja automobilskog prometa u samom centru grada.

Pješačka zona Stare Vlaške otvorena je prošlog tjedna, a nakon odgode zbog lošeg vremena, svečano otvorenje predviđeno je na današnji Svjetski dan okoliša.

Stara Vlaška dobila je novi sjaj iz spreja street art i grafitti umjetnika Cheza 186, koji je poznat po svojim kolorističkim radovima.

“Ovim projektom Zagreb postaje bogatiji za još jednu pješačku zonu u samom središtu grada.

Na potezu od Draškovićeve do Palmotićeve, Stara Vlaška tako od postaje zona za pješake koji će neometano uživati u sadržajima koji se nude u jednoj od najpoznatijih ulica grada Zagreba”, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević uoči otvorenja.

“Ovim projektom Zagreb postaje bogatiji za još jednu pješačku zonu u samom središtu grada” poručio je gradonačelnik Tomašević čija politika će i dalje biti, najavio je, biti širenje pješačkih zona.

“Što više javnog prostora, prostora za pješake, bicikliste, ulaganja u javni prijevoz, odnosno što manje korištenja automobila u centru grada, ali isto tako i u drugim dijelovima Zagreba.”