NOVA FAZA “LJUBAVI”: HDZ i HNS i dalje zajedno – evo što su smislili za učitelje

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je nakon sastanka koalicije kako su pregovori završeni s velikim uspjehom te da je predsjednik Vlade Andrej Plenković podržao prijedlog HNS-a o povećanju plaća za još 2 posto na koeficijente za šest mjeseci.

Nakon sastanka koalicije postalo je jasno da će i HNS-ovi ministri sutra biti na sjednici Vlade.

“Do 30.6. rastu koeficijenti u prosvjeti za dva posto. Nismo inzistirali da uredba mora biti donesena sutra prije proačuna, ali to je politički dogovor koji će biti javno obznanjen i predstavljen sindikatima s kojima se nastavlja dijalog”, rekao je predsjednik HNS-a Vrdoljak.

Vrdoljak je pokazao zadovoljstvo što će uz rast osnovice ići i dva posto povećanja koeficijenta učiteljima do lipnja 2020.

Rekao je i kako ide na sjednicu predsjedništva HNS-a. “Moj prijedlog će biti da prihvatimo prijedlog premijera i dođemo sutra na sjednicu Vlade”, rekao je.

Ponovio je i kako “HNS već dvije godine provodi obrazovnu reformu i evo, nakon zadnjih razgovora, premijer je ponudio i prihvato rješenje s kojim mislim da možemo nastaviti razgovore sa sindikatima i u konačnici riješiti sve ono što danas i učenici i roditelji i nastavnici i svi ostali ne zaslužuju, a to je blokada rada. Rješenje je da pored rasta osnovice u sljedećoj godini od 6 posto, 2 plus 2 plus 2, da ukoliko cjelokupno rješenje koeficjenata i analiza plaća ne bude gotovo do 30. lipnja, da 30 lipnja koeficijenti u prosvjeti rastu za dodatnih dva posto”.