NOGALO O IZBORU RAVNATELJA DB SREBRNJAK: Darko Richter se nije prijavio dok nije došla kuma

“Ovo je situacija za top listu nadrealista. Žao mi je što se sva priča svodi na svjetonazor. Tragično je da se Darko Richter nikad nije prijavio dok nije došla kuma. Kad je došla profesorica Kolaček, onda se on prijavio. Ona se morala izuzeti iz cjelokupnog procesa, ali ona se nije izuzela”, komentirao je gostujući na N1 televiziji izbor ravnatelja DB Srebrnjak, Boro Nogalo, bivši ravnatelj.

Kaže da je u zadnjem natječaju za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak sve bilo sporno.

“Sporna je bila činjenica da se mogao javiti bilo tko s fakulteta, a mi smo klinika. Nije bilo kriterija koliko si u upravljačkom procesu. Imate jako puno kriterija koji uopće nisu bili uvažavani”, tvrdi Nogalo, kako javlja N1. “Vraćati umirovljenika u situaciji kad imate dva kandidata koji su uzdigli Srebrnjak nije dobro. Izabere se osoba koja definitivno nije u stanju vladati situacijom i upravljati klinikom. Čovjek nema nikakvog upraviteljskog iskustva”, dodao je.

Nogalo kaže da je to što je netko citiran i što objavljuje odlično, ali da je najveća vrijednost profesionalnog stvaralaštva kad se ‘dovuku’ veliki europski projekti.

Pojasnio je i koja je sad procedura nakon što su ostavku dali Richter i Upravno vijeće:

“Mora se raspisati novi natječaj. Mora se upravno vijeće sastati, mora raspisati novi natječaj. Mjesec, mjesec i pol dana će trebati dok se to sve ne odvije”.